Je zou zeggen dat ze in Californië wel wat gewend zijn met hoge prijzen van huizen. De grootste en meest vermogende sterren ter wereld wonen er onder andere. En toch is er deze week een record verbroken. Een huis in de wijk Bel Air is voor een recordbedrag verkocht, namelijk 150 miljoen dollar (134 miljoen euro).

De gelukkige nieuwe eigenaar van dit optrekje is Lachlan Murdoch, de zoon van media-magnaat Rupert Murdoch. Hij betreedt een landgoed met behoorlijk wat historie. Zo heeft het huis gefigureerd in de bekende sitcom The Beverly Hillbillies en heeft oud-president Ronald Reagan er ooit in een bijgebouw gewoond.

De prijs is trouwens erg ‘voordelig’ verkocht aan de heer Murdoch, omdat het huis in 2017 nog op een zogeheten private listing voor €350 miljoen werd aangeboden. Dit hield niet lang stand, want in 2018 ging het paleisje de particulieren markt op voor €245 miljoen euro. De interesse was erg laag en uiteraard moet je alles nog inrichten als je er komt te wonen. Dus hier moet je ook een potje voor reserveren. De vraagprijs ging afgelopen seizoen dus nog eens met 50 miljoen omlaag naar 195 miljoen dollar. De telefoon begon te rinkelen, maar niemand deed een finale bod. Meneer Lachlan heeft z’n zakelijke talent laten gelden en het stenen kunstwerk naar eigen hand weten te zetten voor 150 miljoen dollar.

En wat krijg je voor dit geld? 2.300 m2 woonruimte, 18 slaapkamers, 24 badkamers, een zwembad, een tennisbaan en een panoramisch uitzicht. Uiteraard heb je meer dan één auto en daarom krijg je er 40 parkeerplekken bij. Duiken we de kelder in, dan vinden we daar ruimte voor 12.000 flessen. Dat moet genoeg zijn voor de housewarming.

Ook al is dit het duurste huis dat tot op heden is verkocht in Californië; er is concurrentie. Even verderop in Bel Air staat het huis genaamd ‘The One’ en heeft een prijskaartje van 447 miljoen euro.

Foto’s: Los Angeles Times

Laat een bericht achter