Heb jij een dikke, grote klok om je pols? Grote kans dat ‘ie in het niet valt bij deze vijf ‘groot geschapen’ horloges. De nummer 1 is zelfs zo groot dat je je afvraagt of het wel te dragen is.

5. Invicta Grand Arsenal Reserve 80188
We beginnen bescheiden bij de kleinste in de lijst. Alhoewel, hoe bescheiden ben je als je 63mm groot ben als horloge en compleet bestaat uit goud? Het klokje heeft een Zwitsers quartz uurwerk, omdat Invicta begon als Zwitsers horlogemerk. Inmiddels zijn ze al sinds 1991 in handen van een Amerikaans bedrijf. Ook al staat deze in de lijst van grootste horloges ooit geproduceerd, het is een echte eye-catcher die niet misstaat om je pols.

Grootte: 63mm
Prijs: ± €100,00 – €200,00

4. U-Boat U 1942
De Italiaanse producenten hebben dit horloge gelanceerd in een beperkte oplage. De productieband hoefde er maar 29 uit te spugen en is dus een waar collectors item. De prijs is dan ook niet bekend, maar het is een beauty om te zien. Een kleine 2 mm groter dan de vorige in de lijst. Met 64,4 mm mag hij dan ook als groot polssieraad beschouwd worden. De U-Boat U 1942 dankt zijn ontwerp aan een Italiaans militair horloge uit 1940 die nooit in productie is gegaan. Een U-Boat is natuurlijk een onderzeeër en ook daar hebben ze rekening mee gehouden. Als je duikt kun je zorgeloos tot aan 400 meter diepte kijken hoe laat het is.

Grootte: 64,4 mm
Prijs: onbekend (vast knetterduur)

3. Ennebi 5218-MM Titanic Black
Italianen staan natuurlijk bekend om hun mooie design in alles. Denk aan auto’s, meubels en het prachtige stukje kunst uit de keuken; de pizza. Ja, laat dat maar aan de Italianen over. Zo ook dit prachtige uurwerk. De Italiaan Alessandro Bettarini kreeg de eer dit horloge te ontwerpen, nadat een Engelse horlogeverzamelaar om de productie vroeg van dit klokje. Of alles verkocht is betwijfelen we, want je kunt ‘m hier gewoon kopen en er zijn er maar 89 van gemaakt. Dus wees er snel bij. Het is een horloge dat bij uitstek is ontworpen voor het duiken. Hij kan tot 300 meter diep en heeft een waterdichtheid van 30 Mpa.

Grootte: 65 mm
Prijs: $8.960,00

2. Grand Daddy DZ7262 – Diesel
Bijnaam: Big Ben. Aantal gemaakt: 1.000. Is ie nog te koop? Ja, zeker. Het is een perfect horloge om mee te reizen. Niet alleen kunnen alle passagiers tegelijkertijd bij jou de tijd lezen van je pols, het is ook nog voorzien van vier individuele chronograafbewegingen. Dit betekend dat je op dit horloge vier tijdzones tegelijk kan instellen. Je moet alleen zelf op het scherm even bijzetten welke tijdzone het is. Maar goed, ruimte zat om in het glas te krassen.

Grootte: 73mm
Prijs: €1.069,35

1. Musk MR 2919
Dit is echt een horloge van een formaat waarbij wij denken; die is te groot om mooi te zijn. Eerlijk gezegd dachten we dat het een grap was. Maar hij bestaat echt. Wil je echt zeker weten dat niemand een grotere heeft dan jij? Neem deze knoepert. Niet alleen zie je de tijd heel goed (zelfs bij bijziendheid -32 kan de bril af om de tijd te lezen), het zorgt ook voor enorme armspieren met z’n 715 gram aan gewicht. Daarnaast ook fijn: hij vertelt ook de temperatuur in zowel Fahrenheit en Celsius, heeft een alarm en een hygrometer (voor het vocht in de lucht). Nog een voordeel: eenmaal thuis kan ‘ie als wandklok aan de muur.

Grootte: 90mm
Prijs: $210,00

 

Bron: Catawiki

Laat een bericht achter