Gisteren meldde we al dat het moederbedrijf van o.a. Louis Vuitton en Dom Perignon Champagne interesse toonde in de grootste juwelier van Amerika Tiffany & Co. Wat het bedrag toen was, wisten we nog niet. Nu is er meer bekend.

Met een percentage van 22% boven de huidige marktwaarde, biedt LVMH $120,- per aandeel voor juwelen-gigant Tiffany & Co. Met het sluiten van de beurs afgelopen vrijdag stond de aandelenkoers van Tiffany op $98,55 per aandeel. Maar na het nieuws van afgelopen maandag dat de Franse luxe kolos interesse toonde en een bod had gedaan, stegen de aandelen met maar liefst 30% naar $127,99 per aandeel. Met de overname hoopt LVMH haar luxe aanbod nog net even iets luxer te maken en wilt hiermee de Amerikaanse markt verder bestormen. Tiffany & Co staat vooral bekend om haar diamanten verlovingsringen en de blauwe verpakkingen.

Vooropgesteld is dat Tiffany & Co serieus naar het bod gaat kijken en hiervoor advocaten heeft ingehuurd, maar nog niet gereageerd heeft. Desondanks wordt verwacht dat de juwelier het ongevraagde bod gaat afwijzen. The Financial Times heeft een analist ingehuurd en verwacht dat de waarde van een aandeel rond de $160,00 ligt of zelfs hoger.

Foto: Mark Schiefelbein/AP/Shutterstock

 

Laat een bericht achter