Met de mooie dagen zoals ze nu sinds afgelopen weekend zijn aangebroken, mogen we tijdens deze periode nauwelijks iets ondernemen. Alle fun betreffende het mooie weer zal zich vooral beperken tot de achtertuin, als je deze al hebt. Maar…eigenlijk mag je toch wel het water op om een rondje te varen? Niet te veel matties mee, 1,5 meter afstand op een boot onderling en dan heb je denk ik een geslaagde middag met mooi weer, op het water.

Dit verhaaltje hierboven is natuurlijk om een boot te promoten, want het blijft leuk om naar mooie spullen te kijken. Neem nou de 13 meter lange nieuwe, luxe boot van Wooden Boats. En je raadt het al, hij is gemaakt van hout.

Deze WB40′  Classic van Italiaanse makelij is gemaakt gemaakt uit mahonie multiplex en koolstofvezel en zijn aan elkaar geklemd met een epoxy-vacuümmethode. Klinkt complex, is het ook en het komt er eigenlijk op neer dat de book sterk, licht en snel is op het water.

De cruiser is gebouwd voor een Europese eigenaar en is voorzien van veel comfort. Er zijn drie zonneterrassen, een ruim tweepersoonsbed en een badkamer met douche. Je kunt er dus gemakkelijk een paar dagen op verblijven.

Even over de motor, voor de liefhebbers: de cruiser is voorzien van een dubbele Yanmar-motor met 420 pk en een topsnelheid van 40 knopen (74 km/u).

Zit je er zelf over na te denken om een boot te laten bouwen door Wooden Boats? Dat kan. Ze hebben al eerder samengewerkt met grote Italiaanse merken zoals Benetti, Sanlorenzo, Pershing en Baglietto. Samen brengen ze zo’n 18 unieke, op maat gemaakte modellen uit.

Bron: Wooden Boats

Laat een bericht achter