Toen vorig jaar Chevrolet aankondigde dat ze een motor in het midden van de nieuwe Corvette gingen plaatsen, was dat een behoorlijke verandering ten opzichte van z’n voorlopers. Het is iets wat sinds de introductie van deze beroemde auto in 1953 nog nooit gebeurd was. Het resultaat; het eerste exemplaar werd voor $3 miljoen dollar onder de hamer afgetikt.

Op de veiling in Scottsdale, Arizona, ging het hart sneller kloppen van de die-hard fans van de Corvette. Afgelopen zaterdag zaten de liefhebbers klaar om het eerste exemplaar, de VIN 001, in bezit te krijgen. Even ter informatie: de basisprijs van de auto is normaal $59.995,00. Nog steeds genoeg geld, maar toch nog iets beschaafder en bereikbaarder dan het multimiljoenen bedrag dat betaald is op de veiling.

Het veilen van de eerste exemplaren van nieuwe auto’s is trouwens niet nieuw. En het mooie is; het geld van de veiling is voor een goed doel. General Motors was de veiling goed gezind, want naast de Corvette is die voor een monsterbedrag onder de hamer vandaan kwam, schonken ze ook een Ford Mustang Shelby GT500. Deze werd door de nieuwe eigenaar op de kop getikt voor $1,1 miljoen.

Het geld van de veiling komt in z’n geheel ten goede van het Detroit Children’s Fund – een non-profit organisatie die werkt aan het verhogen van het aantal kwaliteitsscholen in de omgeving van Detroit.

Niet alleen kan de nieuwe eigenaar, teameigenaar van NASCAR, de nieuwste Corvette C8 in z’n nieuwe garage plaatsen, maar mag hij deze ook persoonlijk ophalen bij de Corvette-fabriek in Bowling Green, Kentucky.

2020 Chevrolet Corvette Stingray

Foto’s: Barret Jackson Auctions

Laat een bericht achter