Hoe kunnen ze het ons aandoen?! Bentley komt nu met de nieuwe Mulsanne, maar het is tevens de laatste Mulsanne die ooit van de band zal rollen bij het grote Britse merk. En niet alleen nemen ze afscheid van de 6.75 liter V8, maar er komen van de laatste editie slechts 30 exemplaren op de weg te rijden.

Opvallend is wel dat de huidige generatie Mulsanne bij Bentley pas haar intrede deed in 2010. Krap tien jaar later krijgt ze haar afscheid. Het kleine broertje, de Flying Spur, staat klaar om de rol als grootste en luxe sedan van het merk over te nemen. En met klein bedoelen we relatief klein. Deze auto is alsnog met een lengte van ruim 5,3 meter een opvallende verschijning in het parkeervak. Naar verluidt krijgt de Flying Spur ook vanaf 2023 een hybride aangedreven motor.

De laatste editie krijgt veel speciale accenten mee, zowel aan de binnen- als buitenkant. Zo krijgt 6.75 liter-editie verchroomde koplampen en achterlichten, een donker getinte The Flying B-logo op de motorkap en verchromen ze ook het rooster en de uitlaatpunten. De auto rijdt op speciale 21-inch wielen met een helder bewerkte afwerking en glanzend zwarte zakken.

Binnenin krijg je het unieke 6.75-editie-motief op de stoelen geborduurd en worden de beroemde ventilatiebedieningen die je eruit trekt of induwt, vervangen door het ontwerp van de motoroliedop.

De motor is dus uiteraard de bekende V8 6.75-liter die 443 pk produceert.

Als liefhebber met een gevulde portemonnee moet je er snel bij zijn. Er worden slechts 30 exemplaren gemaakt. Je moet ook bij Bentley zelf vragen hoe gevuld je portemonnee moet zijn, want de prijs is enkel op aanvraag beschikbaar.

Foto’s: Bentley

Laat een bericht achter