Balen! Heb je een zeer exclusief en goed sushirestaurant; kom je niet in aanmerking voor een Michelinster. Een wereldberoemd sushirestaurant in Tokyo verloor dinsdag alle drie de sterren die het restaurant had. De reden? Té exclusief en niet voor ‘gewoon’ volk.

Het restaurant heet Sukiyabashi en heeft tot maandag 25 november nog drie Michelinsterren gehad, maar deze waren dus plots weg. ”Sukiyabashi Jiro accepteert geen reserveringen van het grote publiek, en valt dus buiten onze reikwijdte”, volgens een woordvoerder van de Michelingids. Volgens hen zou ieder restaurant toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Dus ook wij!

Waarom kan dan niet iedereen daar eten? Allereerst moet je als gast €333,00 meenemen om daar al te kunnen eten. De meeste gasten zijn buitenlanders en kunnen alleen via contactpersonen bij luxe hotels reserveren.

Het beleid zal na het wegkapen van de sterren niet veranderen, volgens de 90-jarige eigenaar van het restaurant. Dit vanwege de beperkte plekken die het restaurant heeft.

Opvallend is dat Sukiyabashi niet de enige is die sterren kwijtraakt, want ook Sushi Saito in Tokyo, die dit jaar nog drie sterren kreeg in de Michelingids, zal ook niet vermeld worden in de nieuwe editie.

 

Laat een bericht achter