Hoe gaaf zou het zijn als we binnenkort met vliegende auto’s naar ons werk kunnen? Al jarenlang zien we prototypes voorbij komen, filmpjes op YouTube over auto’s die ‘omvouwen’ tot een heus vliegtoestel. Nu hebben we er weer één. Alleen deze is wel heel serieus, want hij wordt gemaakt door Malaysian Airlines. De minister van dit land is een kijkje gaan nemen in de fabriek.

De fabriek van deze concept car/plane (?) staat in Japan, vanwege de grootmacht dat het land is en het een ondersteunende ecosysteem heeft voor deze industrie. Ook krijgen de bedrijven hulp vanuit de overheid.

De betreffende minister van het land heeft gezegd dat Maleisië de vliegende auto binnenkort gaat testen op een speciaal ingerichte zone hiervoor. De minister zei ook dat hij in gesprek is met verschillende andere ministeries die betrokken zijn in de luchtsector om ruimte te creëren voor vliegende auto’s in Maleisië.

De ontwikkeling van de vliegende auto is een particuliere aangelegenheid, maar de overheid wilt graag de sector helpen de vliegende auto te kunnen creëren.

 

Bron: The Independent

Laat een bericht achter