Soms kom je toch wel heel bijzondere occasions tegen als je even in je vrije tijd zit te surfen op het web. Zo staat nu de oude Mercedes-Benz 300SE van Freddy Heineken te koop aangeboden. Hij was de eerste eigenaar van deze bolide.

Naast het maken van bier, had meneer Heineken nog een hobby: auto’s. Uit zijn uitgebreide autocollectie vinden we nu deze Mercedes op Marktplaats.

De auto is speciaal voor Freddy naar Nederland geïmporteerd, echter realiseerde hij zich al snel dat de cabrio beter tot z’n recht kwam in Frankrijk in de zon. Dus de meeste kilometers zijn dan ook wat zuidelijker in Europa gereden. Mercedes is op zich al een topauto natuurlijk, maar deze auto uit 1967 is in zeer goede staat. Maar daar ga je natuurlijk ook voor betalen. Het prijskaartje voor deze bijzondere occasion is: €295.000,00.

Trekken we de motorkap open, dan treffen we daar een 6 cilinder met 160 pk (automaat), welke met de luchtvering van de auto zorgt voor een plezierige rijervaring.

De auto is om door een ringetje te halen aan zowel de binnen- als buitenkant. Alles glimt en blinkt en is origineel gehouden. Je voelt je echt meneer Heineken zelf als je in de bolide stapt en rijdt. En dat geloven wij graag.

 

Bron: Marktplaats

 

 

Laat een bericht achter