Het verhaal kan zich goed lenen voor een goede Hollywood-film. Voeg wat actie aan dit verhaal toe, stop er een mooie vrouw bij en een nieuwe blockbuster is geboren.

Hadden we het zelf maar verzonnen! Dan hadden we goud in handen. En dat is nou net wat de eigenaren van hun Bitcoin-aandeel missen; het geld dat ze geïnvesteerd hadden in de cryptobeurs QuadrigaCX.

De eigenaar van dit bedrijf, de Canadees Gerald Cotten, overleed vorig jaar plotseling tijdens zijn huwelijksreis in India aan de gevolgen van Crohn. Vlak daarna ging zijn bedrijf QuadrigaCX failliet. Op het moment dat de beurs bankroet ging, was Gerald de enige met de toegangscodes tot de digitale portemonnee en zijn de 115.000 gebruikers hun online investering kwijt. Waarde bij elkaar opgeteld: €126 miljoen.

Waar zit nu het mooie ingrediënt voor de film? Het zit ‘m in het gerucht dat Gerald Cotten met de noorderzon is vertrokken, mét al het geld van de investeerders. En wat willen de investeerders? Juist, die willen het lijk zien als bewijs. Ze zijn namelijk erg bang dat hij niet echt overleden is, maar er gewoon vandoor is gegaan met al het geld.

Er zijn verschillende aanwijzingen die eventueel kunnen bevestigen dat hij niet echt naar de hemel is vertrokken, maar eerder naar een onbewoond eiland in de Caribbean. Er is een onderzoek gedaan door accountants naar QuadricaCX en vonden ‘onregelmatigheden’. Cotten gebruikte namelijk schuilnamen en, daar is ‘ie; hij maakte regelmatig grote hoeveelheden geld naar eigen rekening over.

Ook draagt het niet bij dat zijn naam verkeerd is gespeld op het overlijdenscertificaat en dat deze vier dagen al vóór hij zou komen te overlijden, definitief was gemaakt…

Afgelopen week is er een officieel verzoek ingediend bij de autoriteiten om de identiteit en diens doodsoorzaak van het lichaam, dat inmiddels in Canada ligt begraven, te bevestigen.

Klinkt als een open eind van een film. To be continued..!

Foto: Stephen Hui

Laat een bericht achter