Multimiljardair Dimitri Rybolovlev, eigenaar van voetbalclub AS Monaco, heeft zijn superjacht voor onderhoud in Amsterdam laten aanmeren.

Het Nederlandse Feadship heeft deze grootste jacht wat zij ooit gebouwd hebben afgeleverd aan de rijke Rus, die de jacht naar zijn dochter Anna heeft vernoemd. Het 110-meter lange plezierbootje van de Rus ligt aan de kade naast de grote nieuwe scheepswerf van jachtenbouwer Royal Van Lent in Amsterdam.

De Anna werd vorig jaar afgeleverd en heeft de eigenaar naar schatting €225 miljoen gekost. Opvallend is dat de hutten voor het personeel twee keer zoveel bedraagt als de hutten voor de gasten. Om te weten 16 voor het personeel en acht voor de gasten. Daarnaast vinden we aan boord nog een zwembad, botenloods achterin de boot, jacuzzi, zwemdek en hoef je geen trap meer te lopen omdat de jacht is voorzien van een lift.

De superjacht is de grootste die ooit in Nederland is gebouwd, maar deze titel zal de Anna niet lang meer dragen. De Nederlandse bouwer Oceano werkt momenteel aan een motorjacht die nog langer zal worden.

Je zult het niet verwachten bij een man die $6,8 miljard waard is, maar Rybolovlev heeft ooit 11 maanden tegen de vier muren van een gevangenis gekeken. Hij werd na de val van de Sovjet-Unie verdacht van de moord op een zakenrivaal. Uiteindelijk is hij hiervan vrijgesproken.

Foto’s: De Telegraaf

Laat een bericht achter