Waar we steeds meer sportwagens zien met elektromotoren, willen ze daar in Amerika en specifiek bij General Motors nog lang niet aan denken. Tenminste, als we de nieuwe Camaro Yenko-versie mogen geloven. Niks elektrisch, gewoon ouderwets een dikke motor met maar liefst 1.050 pk!

In 2021 komt er in beperkte oplage de Yenko/SC Stage II Camaro uit. Maar niet met de standaard 450 pk V8, zoals die vanaf de jaren ’60 in de Camaro’s heeft gelegen, maar Specialty Vehicle Engineering haalt deze eruit en plaats haar eigen motor erin. Een V8? Neen. Een 6,8 liter supercharged LT-1-gebaseerde V8-motor, gekoppeld aan een zescilinder motor. Deze handgeschakelde bak levert dus 1.050 pk.

Aerodynamisch denkt de leverancier ook met je mee, met onder andere een achterspoiler en binnenin zit je in Recaro-sportstoelen. Deze stoelen houden je dus lekker op de plek als je het maximale uit je 1.050 pk wilt halen.

Hoe duur is dit geintje nou? In Nederland uiteraard onbetaalbaar, maar in Amerika bestel je het pakket voor $69.995,00. Maar dan moet je ook eerst de Camaro zelf kopen van $45.000,00. En mocht je dit graag willen spenderen in Amerika, met alle kosten op de koop toe om het pareltje naar Nederland te verschepen, dan moet je er snel bij zijn. Er worden in totaal maar 50 pakketten verkocht.

Bron: RobbReport
Foto’s: Speciality Vehicle Engineering