Een biertje vindt natuurlijk iedereen lekker op z’n tijd. Het is echt een alcoholische versnapering voor het volk. En één iemand in het bijzonder wordt er héél erg rijk van. ’s Lands rijkste individu is eigenaresse van Heineken; Charlene de Carvalho-Heineken.

De omzet van Heineken steeg net iets meer dan het percentage alcohol dat ze uit verschillende versies gehaald hebben; namelijk 7,7%. Door de populariteit van alcoholvrij bier steeg de nettowinst van Heineken met ongeveer €1,9 miljard, waarvan 1 miljard wordt verdeeld onder de aandeelhouders, waaronder dus Charlene. Haar vermogen wordt nu geschat op een waarde van €14,2 miljard.

Maar we treffen dit jaar meer rijke Tata’s aan dan ooit tevoren. Volgens de Quote 500 zijn er meer miljardairs dan voorheen en bij elkaar zijn de rijkste 500 personen in Nederland goed voor €179,8 miljard. En hoe komt dit? Door mede de goede resultaten op de beurzen en de aantrekkelijke, hogere prijzen van vastgoed, in combinatie met de lage renten, laten de rijken der Nederlanden slapend rijker worden.

Nederland telt nu 39 miljardairs, met een paar nieuwe leden in de zogenaamde ‘negen-nullen club’. Hieronder treffen we Jitse Groen. Wellicht zegt je de naam niets, maar hij heeft zijn fortuin verworven met de oprichting van Thuisbezorgd.nl. Netjes, hoor!

Meer over rijk Nederland lees je in de nieuwe Quote 500.

Foto’s: Quote 500

Laat een bericht achter