Het gerucht gaat al enige tijd: de PlayStation 5 komt eraan. Velen probeerde te vissen naar de datum van verschijning en wat de nieuwe features zouden zijn. Het is dan eindelijk zover, want Sony komt nu met de officiële aankondiging van de opvolger van de PlayStation 4.

Verrassend gaat de nieuwe spelcomputer Playstation 5 heten. De datum is volgend jaar rond de kerst. Dat is natuurlijk slim, want de verlanglijstjes zullen er vandaag al op aangepast worden. De Japanse fabrikant van het gameconsole zet in op snellere laadtijden en mooiere beelden. De PlayStation moet uitblinken in een ‘immersive’ en ‘naadloze’ speelervaring.

Op de controller worden nieuwe features geïntroduceerd. Sony heeft het hier over de ‘adaptive triggers’. Dit zijn ‘triggers’ die de weerstand aanpast naar de situatie in het spel. De zogenaamde haptische feedback. Ze vergelijken het hier met een pijl en boog die je aanspant. Door de boog harder aan te spannen, kun je dit voelen in de controller. Ook wordt het gevoel van aanraking gesimuleerd. Zo voel je in de controller wanneer je aangeraakt wordt, maar ook de ondergronden waar een personage zich op begeeft, bijv. ijs of modder, is voelbaar.

In een getoonde demo neemt de PlayStation 5 het op tegen de PlayStation 4 Pro, dat op dit moment de duurste en snelste spelcomputer is. De nieuwe console is bijna tien keer sneller dan zijn voorganger. Waar de PlayStation 4 Pro er nog 8,1 seconden over doet om een bepaald spel te laden, doet de PlayStation 5 hier nog maar 0,83 seconden over. Meer tijd om te gamen!!!

Alles gaat sneller en wordt dus mooier. Of er ook een mooie prijs aan hangt, dat weten we nog niet. Maar we waarschuwen de kerstman alvast dat hij komend jaar flink wat geld opzij moet zetten om volgend jaar bij de release vlak voor kerst ieder kloppend hartje te voorzien van dit nieuw stukje speelgoed.

Foto: letsgodigital (en kan afwijken van het daadwerkelijke product dat gaat uitkomen)

Laat een bericht achter