Heb jij al gehoord van het nieuwe elektrische automerk Lucid Air? Wij ook niet. Althans, niet voordat we dit artikel schreven. Maar het is zeker interessant om verder te lezen. Niet alleen rijdt de auto 650 km op één oplaadbeurt, maar is hij ook nog eens onderscheidend en superdeluxe aan de binnenkant!

De wagen redt een afstand van 650 kilometer en kost nog geen $100.000,-. Nog best veel, maar dat kost een beetje fatsoenlijke Tesla ook en die redden 400 km. Ook is dit nieuwe merk voorzien van een luxueus interieur.

Investeerder van het merk is een rijkdomfonds uit Saudi-Arabië, dat ook onder andere Uber steunt. De investering bedraagt zo’n 1 miljard dollar en het bedrijf is nu dan ook klaar om de auto in productie te nemen. En dit gaat gebeuren in Arizona, Amerika.

Er zullen twee modellen op aarde verschijnen, waarvan er één rond de $60.000 dollar gaat kosten, met 400 pk en een range van 386 km. Het andere model zal voorzien worden van 1.000 pk, 649 km bereik en 1.000 pk. En dat is best veel… Wat de auto’s in Nederland gaan kosten, is niet bekend. Wel kunnen we verwachten met de leuke regelgeving en wettelijke belastingen hier dat de auto naar alle waarschijnlijkheid niet voor Jan Modaal binnen handbereik zal komen.

Lucid Motors is wellicht voor ons een nieuwe speler op de markt, maar het bedrijf bestaat al sinds 2007. Toen heette het nog Atieva en maakte ze voornamelijk batterijen. Liefhebbers van de Formula E races zal de naam wel bekend in de oren kunnen klinken. Daar produceren zij namelijk in samenwerking met Sony de batterijen voor de auto’s.

Comfort en luxe staan voorop bij Lucid Air. De binnenkant van de auto is dan ook voorzien van veel touchscreen schermen en de achterstoelen kunnen helemaal neergelegd worden.

De lancering van de auto staat gepland voor eind volgend jaar in Amerika, jaartje later in Europa en daarna in China.

Bron en foto’s: Fossbytes

 

 

Laat een bericht achter