In een land waar veel armoede heerst, zien we vaker dat de leiders hun broek niet kapot hebben en de meest gekke dingen doen met hun geld. Zo ook koning Mswati III, die voor elk van zijn vrouwen een Rolls-Royce koopt en zijn eigen collectie met onder meer 120 BMW’s uitbreid.

Het land Eswatini (vorig jaar nog bekend als Swaziland), kampt met extreme armoede in het hele land. Behalve de koning, die heeft nergens last van. Ja, van zeurende vrouwen en kinderen waarschijnlijk, want hij wilt ze graag verwennen met nieuwe auto’s. En daarom heeft de koning 19 nieuwe Rolls-Royces en 120 BMW’s gekocht. O ja, één Rolls-Royce is ook voor zijn moeder. Wat lief!????

De vloot met nieuwe speeltjes is volgens The Times rond de 15 miljoen dollar waard. De premier van het koninkrijk, Ambrose Mandvulo Dlamini, probeerde nog enigszins de extravagante uitgave van de koning recht te lullen door te zeggen dat het perfect in overeenstemming is met het beleid van de regering om voertuigen te verkopen die ouder zijn dan vijf jaar.

Koning Mswati III is meer dan 200 miljoen dollar waard en in plaats van dit te besteden ten goede van zijn eigen land, investeert hij liever in zijn privécollectie auto’s. Hierdoor ligt de monarch al langer onder vuur.

Naast de nieuwe auto’s, is zijn garage al behoorlijk gevuld. We vinden er een BMW X6, een Maybach 62 en 20 Mercedes-Maybach S600 Pullmans (waarom 20?!). Niet alleen alles op wielen vindt hij leuk, maar ook alles wat vleugels heeft. Vorig jaar werd koning Mswati 50 en hij trakteerde zichzelf op een vliegtuig ter waarde van 13,2 miljoen dollar. Dit was niet zijn eerste vliegtuig uiteraard, want hij heeft zijn eigen luchthaven, voorzien met meerdere gevleugelde toestellen.

(Official White House Photo by Amanda Lucidon)

Foto: @IamMzilikazi

Laat een bericht achter