Dat scheiden een dure aangelegenheid is, kunnen helaas velen beamen. Maar het is pas echt zuur als je de rijkste man op aarde bent en na de scheiding je plekje kwijtraakt en plaats moet maken voor een nieuwe nummer één.

Oké, dat het zuur is, dat geloven we best, maar het is niet iets waar Bezos zich druk om maakt als het gaat om het aanvoeren van de lijst rijkste personen op aarde. De baas van Amazon Jeff Bezos is volgens persbureau Bloomberg niet meer de rijkste op aarde, maar moet zijn plekje afstaan aan niemand minder dan filantroop en oprichter van Microsoft, Bill Gates.

Bij de scheiding kreeg zijn vrouw MacKenzie 25% van het totaal in aandelen dat Bezos heeft. Dit geintje op zich maakte nog niet dat Bezos zijn medaille van rijkste persoon op aarde hoefde in te leveren. Het dalen van de aandelen van Amazon op de beurs en het stijgen van de aandelen van Microsoft, maakte dat de twee mannen van plek moesten wisselen. Bezos verloor zo’n 845 miljoen (!) aan vermogen. Bezos is nu 109 miljard dollar waard, en Bill Gates 110 miljard. Een klein verschil, maar we praten nog steeds over één miljard…

Foto: Unilad

 

Laat een bericht achter