De eerste bron van kaviaar is een feit: Madagascar. En ze zijn heel ambitieus: per jaar produceren ze meer dan 5 ton aan zwarte parels voor over de hele wereld. En wat blijkt; het zijn nog één van de beste kwekers ter wereld!

In 2009 opende de Franse ondernemers Delphyne, haar man Christophe en hun zakenrelatie Alexandre Guerrier de eerste kaviaarkwekerij in Afrika, Acipenser, op de wateren van Lake Mantasoa. Nu, 10 jaar later, produceren ze 5 ton kaviaar per jaar en hebben ze tussen de 250 en 300 locals aan het werk in de kwekerij.

In 2013 begonnen ze met de eerste partij bevruchte steureieren uit Frankrijk. Nu zijn ze uitgebreid met 1500 zeer gewaardeerde beluga-steuren, die in 2026 volwassen zullen zijn. Hoeveel zijn ze dan waard? $86.600,- per stuk! Nog gekker: de zeldzame albino steur zal tegen die tijd een waarde hebben van €75.600,- per pond kaviaar.

Het trio heeft een online winkel onder de naam Rova Caviar en levert aan onder andere Frankrijk, de Verenigde Staten en de zwarte parels komen ook op je bordje bij veel high-end restaurants. Dus, we gaan hier nog veel meer over horen, alleen wordt het wel de portemonnee trekken als je het wilt proeven. Per bakje, 30 gram: €66,00.

Bron: Robbreport
Foto’s: Rova Caviar

Laat een bericht achter