Vroeger als klein kind droomde iedere jongen er natuurlijk van om astronaut te worden. En wat nou als we je vertellen dat jij, als toen klein kind zijnde, wellicht binnenkort op vakantie kan in de ruimte? Het lijkt een verzinsel, maar dat is het niet. The Gateway Foundation is bezig met de ontwikkeling van het eerste ruimtehotel ter wereld, euh… ruimte.

Het doel is om dit alles te realiseren binnen zes jaar. Heel ambitieus, maar het gaat dan ook erg hard met de techniek. Het eerste hotel krijgt de naam ‘The Von Braun Station’. Deze moet dus in 2025 af zijn en is gebaseerd op het concept van Wernher von Braun uit de jaren 50. Het zwevende vakantieoord zal ontworpen worden in de vorm van een wiel met een diameter van 190 meter, met dezelfde techniek als die van het International Space Station. Door middel van kunstmatige zwaartekracht kunnen we ons allemaal gewoon normaal gedragen aan boord.

24 individuele modules zullen niet allemaal enkel voor recreatief gebruik dienen. The Gateway Foundation is van plan een deel van de modules te verkopen als privéwoning (!), te verhuren aan overheden voor onderzoeksdoeleinden en wat er dan nog overblijft, wordt een luxueus hotel. Er zal plek zijn in het hotel voor ongeveer 400 gasten.

Aan boord treffen we alles wat we ook gewend zijn hier op old skool aarde; een bar, restaurant, een theater, een bioscoop en vergaderzalen. Onze geheime, betrouwbare bron (Google) vertelt ons ook dat door de kunstmatige zwaartekracht douchen en een toiletbezoek op een normale manier zal verlopen. Dit maakt dat wij een mailtje hebben gedaan met de vraag of het zwembad klaar is wanneer wij langskomen, inclusief glijbaan en duikplank.

Natuurlijk wil jij ook ervaren hoe het is om gewichtsloos te zijn in de ruimte. Hier is uiteraard aan gedacht en er zullen ruimtes in het schip aanwezig zijn om lekker de hele dag te kunnen zweven. Zelfs een basketbalveld en trampolines met gematigde zwaartekracht zal zich aan boord bevinden. Springen gaat dus met meters tegelijk.

Bron: HLN
Foto’s: The Gateway Foundation

Laat een bericht achter