Er zijn niet veel dingen zeker in het leven. Als grap zegt men altijd dat je twee zekerheden hebt: je gaat dood en je moet belasting betalen. Wij voegen er daar één aan toe: jij gaat nooit een hectomiljardair worden!

Klinkt lekker negatief en helemaal uitsluiten kan niet. Maar van de meer dan zeven miljard mensen op de hele wereld, zijn er maar twee personen aan te wijzen die de titel ‘hectomiljardair’ mogen dragen.

Wat is een hectomiljardair?
Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat de term volgens onze bron van dit bericht, RTL Nieuws, de term aan het licht heeft gebracht. Typ de term maar eens in op Google. Je komt alleen RTL Nieuws tegen en op moment van schrijven en na plaatsing van dit bericht waarschijnlijk ook ons (das leuk, staan wij ook een keer bij de bovenste zoekresultaten op Google).

Een hectomiljardair is een wezen die meer dan 100 miljard aan vermogen heeft. Miljardairs zijn er genoeg, maar hectomiljardairs zijn er tot op heden maar twee. En naar alle waarschijnlijkheid verdwijnt die titel binnenkort ook weer.

Bill Gates
Even in Wikipedia-stijl:

William Henry (Bill) Gates III (Seattle, 28 oktober 1955) is een Amerikaans ondernemer en filantroop. Gates is vooral bekend als boegbeeld en oprichter van de firma Microsoft.

En hij heeft twee zussen.

Volgens Forbes was Gates twaalf jaar lang de rijkste man ter wereld, van 1996 tot 2007. Zijn geschatte vermogen in 2019 is $101 miljard. Omgerekend €90 miljard (maakt de term trouwens ook discutabel, maar goed).

Maar wie is dan die andere rijke stinkerd?

Jeff Bezos
Jeff Bezos (Albuquerque, 12 januari 1964) is een Amerikaanse ondernemer en investeerder. Hij is een technologische zakenman die een rol heeft gespeeld bij het groeien van de e-commerce als maker en CEO van de site Amazon.com, waar eerst alleen boeken maar tegenwoordig ook allerlei andere producten verkocht worden.

Jeff voert de lijst op eenzame hoogte aan. Met een geschat vermogen van $150 miljard. Omgerekend €131 miljard. Verklaard ook waarom hij ‘voor de lol’ in 2013 de krant The Washington Post kocht voor $250 miljoen. #omdathetkan #ikmoettochiets

Maar waarom verdwijnt de titel dan naar alle waarschijnlijkheid binnenkort?
Hier splitsen beide mannen zich in een positief en negatief spectrum. Bill Gates geeft namelijk als filantroop enorm veel geld weg. Hij is van plan de helft van zijn vermogen weg te geven aan goede doelen. En daar kunnen wij alleen maar respect voor hebben!

Jeff aan de andere kant zit op dit moment middenin een scheiding van zijn vrouw. Zijn aanstaande ex maakt aanspraak op een groot deel van zijn vermogen. Als zij de helft krijgt, valt Jeff Bezos in één klap van nummer 1 naar nummer 5 in de lijst van rijkste personen op aarde. Maar ook dan hoef je je niet druk te maken dat Netflix wéér haar maandelijkse tarieven heeft verhoogd.

Foto: Unilad

Bron: RTL Nieuws

Laat een bericht achter