Wanneer wij een Douglas binnenstappen of een ICI Paris XL, gunnen wij ons medemens met een cadeaubon van enkele tientjes een lekker geurtje. Gooi daar nog een paar tientjes zelf bovenop en je hebt het gemiddelde wat een mens uitgeeft aan een lekkere parfum wel bereikt.

Wil je boven het gemiddelde gaan zitten? Dan moet je naar Dubai. Daar kun je nu de duurste parfum ter wereld kopen. Hoe duur dan? €1,1 miljoen. En het gaat om de Shumukh. Dit betekend ‘verdien het beste’. Dat gaan we niet ontkennen, want je moet inderdaad best wat verdienen om deze parfum tot je collectie op je nachtkastje te rekenen.

Niet meteen denken: ‘’Zo, en dat voor een lekker geurtje in een flesje…!’’ Want dat is namelijk ook niet helemaal waar. Je moet een grote auto hebben of een busje huren om het mee te nemen, want het gaat niet in je luxe tweezits sportauto passen. De parfum komt namelijk in een 1,97 meter hoge ‘fles’ met meer dan 2 kilo 18-karaat goud en meer dan 3.500 diamanten, topaas en parels. En eigenlijk zoals bij elk merk wel; de fles is vaak duurder dan de inhoud.

Weerhoud het er vast niet van om lekker te ruiken. Doel van de maker, Asghar Adam Ali, is om de persoonlijkheid van Dubai te vangen in een monumentaal kunstwerk. Nou, dat is wel gelukt. De geur is te herkennen aan de geurstoffen van musk, Turkse Roos, sandalwood, Ylang-Ylang (lekker deze), patchouli en Indiaase oudh. En voor wie dan? Man of vrouw? In dit geval maakt Shumukh iedereen blij; het is namelijk een unisex parfum.

Of je trouwens een cadeaubon van deze parfum kunt krijgen, is onbekend.

 

Bron foto’s: thenational.ae

Laat een bericht achter