Helaas, het zal bij menig persoon de tranen in de ogen doen schieten, maar het is toch echt zo: Mercedes AMG doet de de legendarisch V12 in de ban.

Kwam Topgear in januari nog met het bericht dat de V12 van Ferrari ongekend populair is in Nederland, haalt Mercedes het monsterblok na dit model uit het assortiment. Om te janken. Maar met de nieuwe S65 Final Edition zorgt Mercedes AMG, zoals velen ook zeggen, voor een waardig afscheid.

Het monster weegt een dikke 2,5 ton, maar presteert het met zijn 630 pk-sterke V12-biturbomotor om met 4,1 seconden op de 100 km/u te zitten. Het voertuig wordt beperkt tot een oplage van 130 stuks, uitgevoerd in een zwarte kleur.


Het model onderscheidt zich in de vele koperkleurige details. Het interieur siert met koperkleurige stiksels op een zwart lederen bekleding. De sfeerverlichting is koperkleurig en op het dashboard vind je sierlijsten van koolstofvezel, verwerkt met koperkleurige draden. Ook van de buitenkant zul je direct aan de koperdetails op de velgen en sierlijsten herkennen dat je te maken hebt met het laatste V12-product dat Mercedes-AMG op de markt heeft gebracht.

We kunnen heel veel sentiment erbij gaan pakken en discussiëren of de opkomst van elektrisch rijden en het milieu erbij dragen aan de keus om de V12 in de ban te doen, maar laten we vooral gewoon genieten van het mooie, laatste eerbetoon aan de Mercedes-AMG S-klasse V12.

Laat een bericht achter