Dat Nike het goed doet, is geen nieuws. Maar wat ze met het verdiende geld doen wel. Ze hebben een nieuw hoofdkantoor aangeschaft in Parijs. Nu zitten er wel meerdere grote merken in deze grote stad en is dat op zich niet zo bijzonder. De prijs die ze ervoor betaald hebben wel: €613 miljoen.

De deal die gemaakt is tussen koper en verkoper aan het felbegeerde adres 79 Avenue de Champs Elysées is de duurste in de geschiedenis van de stad. En je leest het goed; dit is een adres aan de Champs Elysées. De deal overtreft daarmee het vorige record dat Apple heeft gemaakt, toentertijd €600 miljoen.

De nieuwe locatie biedt 4.300 vierkante meter en vijf verdiepingen. Hierin komt een ‘House of Innovation’. Dit is een winkelmodel met deskundige stylisten, sneakeraanpassing en een algemene hightech winkelervaring via de Nike-app. Verder komt er nog een ‘Nike-tempel’. Details zijn hierover verder nog niet bekendgemaakt.

“Dit nieuwe vlaggenschip introduceert een rijke en meeslepende manier voor consumenten om Nike te ervaren die verder gaat dan commercie,” vertelde een woordvoerder van Nike aan Footwear News.

Het prijskaartje van €613 miljoen komt niet zomaar uit de lucht vallen natuurlijk. De Champs Elysées is één van de meest doorkruiste wegen in Europa en ook één van ’s werelds meest pittoreske straten. Jaarlijks komen hier meer dan 100 miljoen mensen. Daarnaast is het gebouw aangemerkt als ‘historisch erfgoed’. Hiermee is het onroerend goed nog exclusiever.

In december dit jaar nog zal het kantoor, of zoals NIke het noemt haar ‘Europese vlaggenschip’, haar deuren openen.

Foto: Soccerbible

Laat een bericht achter