In een lijstje waarbij beroemde mensen strijden voor een betere wereld, staat Leonardo DiCaprio hoog bovenaan. Hij is een zeer actieve wereldverbeteraar. Nu zet de acteur en producer ook nog eens zijn verdiende centen in om van een eiland in Belize een heus eco-resort te maken.

In 2015 besloot DiCaprio een eiland in Belize te kopen om zijn eigen eco-resort te bouwen, iets wat ‘baanbrekend is in de milieubeweging’. Het eiland kostte hem en zijn zakenpartner $1,75 miljoen. Sindsdien hebben ze gewerkt aan het resort in Midden-Amerika om deze vervolgens in 2020 te kunnen openen.

Het eiland, Blackadore Caye, ligt voor de kust van Belize, met een divers ecosysteem van land- en mariene soorten dat valt onder de ‘Mesoamerican Biological Corridor’. Het resort van DiCaprio zou een aanvulling zijn op de 1,5 miljoen toeristen die al jaarlijks naar Belize komen om daar te genieten van al het luxe wat ze daar te bieden hebben. De revolutionaire verandering zou extra veel bezoekers trekken omdat ze komen voor een ”herstellende ervaring”. Of omdat DiCaprio zijn naam eraan vast hangt, dat zou volgens ons ook nog een reden kunnen zijn.

Eigenlijk zou het resort vorig jaar al haar deuren openen, maar de ontwikkelaars drongen erop aan dat het tot eind dit jaar nog gesloten moest blijven, omdat ze het allemaal niet zouden redden om alles op tijd klaar te hebben. Ook werkte het niet mee dat de regering van Belize een milieustudie wilde uitvoeren en er de nodige vergunningen afgegeven moesten worden. Maar naar verluidt is het volgend jaar dan echt zover; dan opent het eco-resort haar deuren.

Het resort zal een hotel krijgen, 36 resortbungalows en 36 landgoedvilla’s. Elk huis heeft zonnepanelen en het eiland zal de nodige infinity pools krijgen.

Wanneer het resort haar deuren dan daadwerkelijk zal opengooien, zal het een onderdeel worden van het Four Seasons Hotel.

Bron: Euronews
Foto’s: Getty Images – Tim Hester, Four Seasons Hotels en Reuters

 

Laat een bericht achter