Wat is tegenwoordig nog uniek om te geven aan iemand of voor je eigen verzameling in huis? Wij hebben de ideale eyecatcher voor op de schouw thuis: een stuk van de maan.

Eén van de grootste stukken van de maan die zich op onze eigen moederplaneet begeeft, is te koop. De steen, genaamd NWA 12691, is het op vier na grootste stuk maan dat wij hier hebben en hij kan voor een verwachte $2,5 miljoen van jou zijn.

De steen is twee jaar geleden in de Sahara gevonden en is met een meteorietdouche ter aarde gekomen. De maansteen weegt meer dan 13,5 kilo en is zo groot als een voetbal. Door middel van hun specifieke structuur, worden meteorieten geïdentificeerd door wetenschappers en die kunnen dus door deze chemische en mineralogische handtekening zien dat de steen van de maan komt en dus 384.000 km heeft gereisd om wellicht bij jou thuis in de woonkamer te staan.

In totaal is op aarde nog geen 650 kilo maansteen geïdentificeerd, waardoor de waarde van deze steen enorm stijgt vanwege zijn gewicht en grootte. De steen wordt geveild via Christies Private Sales, samen met nog wat ijzers uit de ruimte, met een geschatte waarde van zo’n 1,4 miljoen pond.

Bron: Christies via Luxury Launches

Laat een bericht achter