De topman van de grootste luxuryholding ter wereld LVMH, Bernard Arnault, is hard op weg om de rijkste persoon ter wereld te worden. Op dit moment staat hij nog op een teleurstellende vierde plek. Maar dit kan, met één deal, zomaar veranderen.

”Hoe dan?” horen we je denken. Dat gaan we even haarfijn uitleggen, maar eerst moeten we het nieuws toevoegen dat hij toevallig vrijdag nog zijn vermogen zag stijgen met 3,7 miljard. Hoe dit kan? Het aandeel van LVMH steeg met 6,9%. Dat is even lekker je weekend ingaan!

Met een portefeuille waarin luxemerken als Louis Vuitton, Dior en Veuve Cliquot zitten, zal het je niet verbazen dat de hoogste man in de voedselketen van dit bedrijf aardig wat centen heeft. Zijn strategie is vooral veel geld vragen en nooit ‘solden’. Dus gewoon veel geld vragen voor je bedrijf als iemand het wilt kopen en dit dus uiteindelijk niet verkopen. En dat doet dus wat met je aandelen.

Maar dan nu het volgende; want enige tijd geleden hebben we al gemeld dat LVMH haar marktgebied wil uitbreiden in Amerika en daarom interesse toonde in het kopen van de grootste juwelier in Amerika – Tiffany & Co. Nu deze deal bijna zo goed als beklonken is, heeft meneer Arnault met deze deal $16,2 miljard verdiend. Dit maakt dat hij zodanig stijgt in zijn eigen vermogen, dat dit nu uitkomt $106 miljard, volgens Forbes.

Arnault en zijn familie bezitten 47 procent van de groep, met kroonjuweel Louis Vuitton als grootste geldkoe.

Gates en Bezos staan nu op positief 1 en 2 en als straks de deal echt rond is met Tiffany & Co, kan het maar zo zijn dat Arnault de twee achter zich gaat laten en voor het eerst in zijn leven zichzelf de rijkste persoon ter wereld mag noemen.

Ons medeleven gaat uit naar de persoon die achter de drie aanhuppelt, Warren Buffet. De arme stakkert loopt ongeveer 20 miljard achter met $86 miljard vermogen. Even een momentje voor deze man alstublieft.

Foto: AFP

Laat een bericht achter