De dictatorszoon van vicepresident van Equatoriaal Guinea, Teodore Nguema Obiang, is vanwege een corruptie-onderzoek geveild. De auto’s hebben in totaal afgelopen maandag een bedrag van 25 miljoen euro opgebracht.

Het gaat om 25 auto’s en hieronder bevonden zich pareltjes. Het gaat hier o.a. om een Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-Maybach, Bentley en zelfs een Bugatti Veyron. Het bizarre aan de auto’s: de meesten hadden nog geen 1.000 km op de teller.

Maar daar houdt het niet op. We vervolgen ons lijstje eventjes: een Rolls-Royce Silver Spur, een Aston Martin Lagonda, een Koeningsegg en de klapperrrrr van de avond was wel de Lamborghini Veneno Roadster, die voor een goede 8 miljoen euro over de rollerba…euh, toonbank ging. Dit is één van de negen exemplaren die er gemaakt zijn.

Sinds 1979 regeert de zoon van de dictator Teodoro Obian Nguema Mbasogo en hij leefde het leven zoals velen ervan dromen; die van een rijke poeperd met mooie spulletjes en mooie dames aan zijn zij.

Volgens Transparency International is Equatoriaal-Guinea één van ’s werelds meest corrupte landen. En gezien het bescheiden salaris die regeringsleiders krijgen in dat land, is het moeilijk te herleiden waar de zoon zijn centen vandaan haalt om de auto’s te bekostigen. Gezien de kilometerstanden van de auto’s (meeste auto’s dus nog geen 1.000 km op de teller) was de brandstof wel een dingetje.

Nu zeker, want de beste man moest niet alleen afstand doen van zijn wagenpark, maar ook van een strandhuis in Malibu en een privéjet met een gezamenlijke waarde van 62 miljoen. Het boefje heeft naar verluid 155 miljoen euro verduisterd en heeft in 2017 een voorwaardelijke celstraf gekregen van drie jaar.

 

Foto’s: EPA

 

Laat een bericht achter