In Nederland is het geen vetpot als je eenmaal als acteur aan de bak mag in een populaire soap. We noemen geen bedragen en namen; maar Fajah Lourens gaf aan dat ze met een salaris van €1.350,- startte in Goede Tijden, Slechte Tijden en na drie jaar met €2.000,- wegging. ”En dat is heel slecht”, licht ze toe. Nu even de andere kant, van zowel de wereld als de medaille. Dit verdienen de acteurs gemiddeld met hun rollen in The Bold And The Beautiful.

De serie is in meer dan 130 landen te zien en loopt al vanaf 1987. We hoeven niet uit te leggen dat daarom de salarissen ietwat hoger liggen dan bij onze Hollandse acteurs en actrices.

Kort samengevat: The Bold And The Beautiful begon over het leven van twee families, de rijke Forresters en de werkende familie Logan. Aan het hoofd van de familie Forrester staat Eric. Deze beste man zit er al vanaf dag één in, net zoals Katherine Kelly Lang. Zij speelt in de serie Brooke Logan.

Dit is belangrijk om te weten, want acteurs die er al lang inzitten, verdienen respectievelijk meer dan de beginnende acteurs. Al mogen die ook niet klagen, maar daar zometeen meer over. Even de loonstroken erbij pakken van de acteurs die meer dan tien jaar in de serie spelen, want in Amerika krijg je dan gewoon het meeste betaald. De studio is bereid om hier het meeste aan te betalen, om de vertrouwde gezichten vast te houden in de serie. Deze acteurs krijgen naar schatting meer dan $5.000,- per aflevering! Keer vijf afleveringen in de week, dat is dan gemiddeld $25.000,- in de week, keer gemiddeld vier weekjes in de maand, dus een dikke ton per maand aan salaris om een beetje dramatisch te doen voor de camera.

Dan de acteurs die er wat minder lang inzitten, tussen de vijf en tien jaar. Deze acteurs hebben al wat credits opgebouwd en daar begint het salaris dan ook naar te staan. Zij gaan met een gemiddelde paycheck van $2.000,- tot $3.000.- per aflevering naar huis, afhankelijk van hoe groot hun rol is.

Maar iedereen begint ergens, en ook deze acteurs hebben geen klagen. Zij krijgen $1.000,- tot $1.500,- per aflevering. Wij denken dat er genoeg mensen in de rij staan om dit op dagelijkse dagen te gaan verdienen. Geen slechte baan dus, een soapie zijn in Amerika.

Foto’s: CBS en Soapcentral

Laat een bericht achter