Er zit iemand bij Aston Martin die heel erg ambitieus is. Niet alleen kreeg deze man of vrouw voor elkaar dat er een eerste SUV op de markt kwam, maar wilde meer dan alleen het asfalt berijden met de bolides. Diegene wilt de lucht verkennen. En dat resulteert in een interessante samenwerking tussen Aston Martin en helikopterbouwer Airbus.

Het is niet zo bijzonder als dat we denken, want ook Rolls-Royce en BMW zijn geen onbekende in de techniek voor het luchtruim, maar het is wel een zeer leuke ontwikkeling voor het merk en haar klanten.

Aston Martin heeft in Courchevel, in de Franse Alpen, samen met Airbus haar ACH130 Aston Martin Edition-chopper onthult. De helikopter zal als een verzamelstuk de markt betreden en liefhebbers zullen er dan ook snel bij moeten zijn.

Er zijn vier interieur- en exterieurontwerpen gemaakt, gebaseerd op de GT-auto DB11. Het gaat hier om Stirling Green dat overgaat in Jet Black met Skyfall Silver-accenten, Xenon Gray, Arizona en Ultramarine Black.

Er is een nauwe samenwerking geweest tussen Airbus en Aston Martin, waarbij vooral veel aandacht is besteed aan de details. Zo heeft Aston Martin haar eigen materialen meegebracht naar de fabriek van Airbus om ze in het interieur te verwerken.

De helikopter jaagt van A naar B met een topsnelheid van 250 km/u en kan maximaal 6 personen vervoeren. Op een tank brandstof vlieg je 4 uur.

Beiden partijen zijn tevreden over de samenwerking en wie weet komt er in de toekomst nog wel een nieuw model.

Foto’s: Airbus

 

Laat een bericht achter