James Bond is natuurlijk naast zijn gadgets bekend om het feit dat hij altijd in een heerlijk Aston Martin scheurt. Een Aston Martin DB5 die werd gebruikt ter promotie van de film Thunderball is verkocht voor een kleine 6 miljoen euro. En dat is een record.

Om exact te zijn 5,7 miljoen euro. Opvallend is dat de auto niet is gebruikt in de film, maar is wel voorzien van alle snufjes. Zo kan het kentekenplaat roteren om achterliggers te slim af te zijn (want uiteraard rijden er nog 4 Aston Martins om je heen…). Lukt dit niet om een verrassende reden toch niet, dan kun je compartimenten openen waar spijkers uitkomen of olie kan worden losgelaten op het asfalt. Dat zal ze leren! En voor de echte sadisten onder ons kunnen de bandensnijders uit de velgen geklapt worden. Altijd leuk langs een stoep vol voetgangers.

De nieuwe eigenaar kan het helaas wel vergeten met de beroemde schietstoel en de verborgen geweren schieten niet echt. Jammer.

In januari gaat de beroemde Ford Mustang GT van Steve McQueen uit de film Bullitt onder de hamer. De auto was jarenlang spoorloos, totdat de huidige eigenaar erachter kwam dat zijn vader de eigenaar was van de auto. Hij had ‘m decennia geleden gekocht voor $6.000.

Bron en foto: NOS

Laat een bericht achter