Het begrip ‘een strak blauwe lucht’ is nog nooit zo van toepassing geweest als in deze tijd. Vrijwel geen enkele vlucht, behalve cargo, zien we een witte streep trekken in deze tijd van strak blauwe lucht. Vele branches worden hard geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Eén van die branches is de luchtvaart. Emirates Airlines is de eerste maatschappij die hier wat aan doet.

Emirates is nu officieel de eerste maatschappij die passagiers test op het coronavirus voordat ze aan boord gaan. De test sluit binnen tien minuten uit of je corona hebt of niet.

Vliegreizen is in veel landen nog onmogelijk vanwege een complete lockdown, maar het weerhield Emirates niet om een testweek te starten om zo te kijken dat het reizen per vliegtuig weer mogelijk wordt. En ze zijn begonnen met een vlucht van Dubai naar Tunesië. Dubai Health Authoriy heeft de eerste bloedonderzoeken uitgevoerd en kon binnen tien minuten bepalen of iemand aan boord kon of niet.

Het is niet alleen de eerste stap richting het verzekeren van een veilige vlucht, maar de testresultaten kunnen ook gedeeld worden met autoriteiten waarbij een gezondheidsverklaring of een Covid-19-testcertificaat voor nodig is.

De test vooraf is niet het enige wat Emirates doet om het zo veilig mogelijk te maken. Zo moeten alle passagiers een masker dragen al vanaf het boarden en mag handbagage niet mee het vliegtuig in. Enkel kleine items, zoals portemonnee en kleine handtassen zijn toegestaan.

Medewerkers van de luchtvaartmaatschappij draagt maskers en handschoenen en moet verplicht meerdere malen de handen wassen.

Ook andere luchtvaartmaatschappijen zijn aan het onderzoeken of ze het voorbeeld van Emirates Airlines kunnen gaan opvolgen.

Foto: Emirates Airlines

Laat een bericht achter