BMW X7 ZeroG

Eind dit jaar komt BMW met een toevoeging in de X7 waar veel bijrijders al vele malen waarschijnlijk over gedroomd hebben tijdens lange ritten: de slaapstoel.

”Kon die klote stoel nou maar ver genoeg naar achteren zodat ik fatsoenlijk kon slapen.” We horen het je denken tijdens een lange rit op vakantie op ’s avonds na een feestje onderweg naar huis. Tot nu toe was het verboden om languit naast de bestuurder achterover te leunen en te slapen. Echter heeft BWM hier nu het juiste antwoord op: de ZeroG Lounger. En dat klinkt al goed.

De rugleuning van de stoel kan 60 graden draaien en hierdoor kom je bijna in volledige ligpositie. De gordel zit in de stoel verwerkt en buigt daarom mee. Het is niet voor niets tot nu toe alleen in de grootste SUV van BMW beschikbaar, want de stoel neemt veel ruimte in beslag. En dit doen ze ook met het oog op de toekomst. De ZeroG Lounger is ontwikkeld voor de latere generatie auto’s, voor als niemand meer hoeft te rijden, zodat zelfs de bestuurder straks kan gaan slapen onderweg.

In de zonneklep van de bijrijder zit een groot tv-scherm met infotainment. Word jij snel wagenziek? Dan kun je animaties afspelen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen die snel wagenziek worden. Hierdoor word je minder snel misselijk en draaierig in bochten of als de passagier als een aso rijdt.

De prijs is nog niet bekend, maar we gokken dat ‘ie vergelijkbaar zal zijn met een goede Auping.

Foto’s: BMW

Laat een bericht achter