Het coronavirus brengt de nodige paniek met zich mee. Het is nu zelfs zover dat Noord-Italië de komende maand op slot gaat. Even buiten het feit dat de transport met onze pizza’s en lasagne nu in gevaar komen vanuit Italië, denkt men ook een beetje egoïstisch aan hun eigen vakantie. Gaat deze door of niet? Nou, lieve menschen, we hebben hier de oplossing. Een fort in Italië! Coronaproof!

En bij een fort moet je ook even je beeld van witte stranden en strandbedjes met rieten parasollen uit je hoofd zetten, want dat is er niet. Wat is er wel? Dit 16e eeuwse Forte San Giorio van een kleine 3.500 m2 heeft 11 slaapkamers, 10 badkamers en twee zwembaden. Dit alles verdeeld over vijf gebouwen. De middelste woning heeft drie verdiepingen, waaronder een keuken ontworpen door Michelin-ster kok Riccardo de Pra. In de eetzaal kun je 30 gasten aan tafel kwijt.

Buiten kun je heerlijk genieten op vier terrassen, waarbij er één bij het zwembad zit. Deze heeft zelfs een naam – The Sunset Terrace. Niet alleen neem je een verfrissende duik, maar kun je je ook klem zuipen aan de bar. Met een uitzicht op de nabijgelegen vuurtoren en de haven, maakt dit een lekker plekje om te dineren.

Voor de actievelingen kun je er badmintonnen en indien je er nog niet helemaal panisch voor bent om bij mensen in de buurt te komen, kun je wat personeel laten komen om voor je te zorgen.

Huren? Dit kan voor $28.491,- tot $59.673,- per week. Ja, wil je nog op vakantie deze zomer, of niet?!

Foto’s: The Thinking Traveller

Laat een bericht achter