Er is weer een mooi lijstje uitgekomen eind vorige maand waar we toch even wat aandacht aan willen besteden, want het is altijd leuk om naar te kijken: The Hurun Global. Het is eigenlijk de Aziatische tegenhanger van Forbes Magazine, het blad waar alles gaat om zakendoen en geld; heel veel geld. Ook The Hurun Global heeft een lijstje uitgebracht met de rijkste der aarde.

Laten we eerst even een opvallend feitje eruit halen. Er zijn namelijk het vorige jaar, genaamd 2019, maar liefst 346 miljardairs bijgekomen. De teller met het totaal aantal miljardairs dat op dit moment ademt staat daarmee op ongeveer 6.500 stuks. Dat is best een aantal. Daarbij is deze groep het afgelopen jaar bij elkaar 1.000 miljard dollar rijker geworden dan het jaar daarvoor. Wat moet je in godsnaam met al dat geld? Wij weten het wel, want wij houden van kaviaar, auto’s en wijn. Maar dan nog zul je het nooit van je leven opkrijgen.

Nog een opvallend feitje: volgens de Rich List van The Hurun Global heeft China sinds dit jaar meer miljardairs dan Amerika en India samen bij elkaar. Toch domineren de Amerikanen de top 10.

  1. Jeff Bezos – recentelijk Amazon in Nederland gelanceerd en zal daarmee ook door ons een stukje rijker worden dan hij al is. Hoeveel rijker kunnen we niet zeggen en of hij er iets van merkt ook niet. Vermogen: $140 miljard. En dat zelfs nog na zijn scheiding van zijn ex-vrouw MacKenzie Bezos, die een vermogen meenam van meer dan $30 miljard.
  2. Bernard Arnault – de enige niet-Amerikaan in de top 5. De topman van LVMH (Louis Vuitton / Moët Hennessy) kan zichzelf met zijn vermogen in aardig wat luxe merken steken. Zijn vermogen steeg het afgelopen jaar met $21 miljard. Vermogen: $107 miljard.
  3. Bill Gates – welbekend natuurlijk als één van de rijkste der aarde. Hij geeft een groot deel van zijn vermogen uit aan goede doelen, waardoor hij al enkele jaren niet meer de allerrijkste is. Maar goed, klagen zal deze man niet snel doen. Vermogen: $106 miljard.
  4. Warren Buffet – heeft een plekje moeten inleveren en staat nu op de vierde positie. Net geen podiumplek voor deze man, maar wel een mooie positie voor de investeerder en groot aandeelhouder van Berkshire Hathaway. Vermogen: $102 miljard.
  5. Mark Zuckerberg – de jongste rijkste persoon in de lijst. En dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. De ontdekker en grootmaker van Facebook is 35 jaar oud en heeft een vermogen van $85 miljard.
  6. Amancio Ortega – wie? Ja, zijn naam zegt wellicht niet zo heel veel, maar deze Spanjaard is eigenaar van o.a. modeketen Zara. Vermogen: $82 miljard.
  7. Carlos Slim Helu – grootaandeelhouder van de New York Times en Citigroup. En dit zie je terug in zijn salaris. Vermogen: $72 miljard.
  8. Sergey Brin en Larry Page – we moesten even Google’n wie deze beste mannen waren, maar het antwoord werd al snel duidelijk. Zij zijn de oprichters en eigenaren van Google. Beiden met een vermogen van $67 en $68 miljard.
  9. Mukesh Ambani – eigenaar van Reliance (o.a. textiel, energieleverancier) heeft zijn vermogen het afgelopen jaar met 24% zien stijgen. Vermogen: $ 67 miljard.
  10. Steve Ballmer – ex-collega van Bill Gates, namelijk werkzaam geweest en groot aandeelhouder bij Microsoft. Hekkensluiter in deze top 10, maar wellicht de grootste winnaar. De lijst verwelkomd hem voor het eerst in zijn carrière in de top 10. Doordat het afgelopen jaar de koersstijging van Microsoft boven de $1 biljoen (!) kwam, heeft hij zijn vermogen zonder al te veel extra moeite zien stijgen. Vermogen: $57 miljard.

Bron: Hurun Global

Laat een bericht achter