Als onderdeel van BMW, wilt ook graag Rolls-Royce haar visie laten schijnen over de volgende 20 tot 30 jaar. Met de 103EX laten ze hun idee zien hoe mobiliteit van het luxemerk er in de toekomst uit gaat zien. En of we enthousiast zijn..!

Met haar lengte van 5,9 meter maakt de auto een indruk dat de omgeving haar nek doet laten draaien, zoals de hedendaagse Rolls-Royces het nog niet eens voor elkaar krijgen. De auto is gepresenteerd in Londen en we spreken de auto aan in vrouwelijke vorm. Want ”zij” heeft namelijk een vrouwelijk computerkarakter gekregen in de vorm van Articifial Intelligence en heet Eleanor.

Eleanor is de Spirit of Ecstasy die trots voor op de motorkap pronkt, maar nu dus ook gepersonaliseerd is tot een virtuele dame die tot uw dienst staat in de auto. Graag niet doordenken, het is onschuldig bedoeld. Eleanor en jij gaan elkaar beter leren kennen, want naarmate jij meer met haar praat, onthoud ze jouw wensen zoals je favoriete restaurant, je kantoor en zelfs je smaak in kunst.

Uiteraard is ook deze VISION NEXT 100 uitvoering van Rolls-Royce een volledig autonome auto, zonder emissie-uitstoot en schets daarmee nogmaals de toekomst met enkel elektrisch aangedreven voortuigen.

Alhoewel de ruimte binnenin de bolide groter is dan een gemiddeld Amsterdams appartement, biedt de bank van de Rolls-Royce enkel plek voor twee. Het woord ”overbodig” horen we vallen op het moment dat Rolls-Royce tijdens de presentatie de binnenkant omschrijft, waarbij de stuurwiel en instrumentenpaneel niet zichtbaar zijn. Overbodig dus, want sturen gaat autonoom en alle functies voert Eleanor gehoorzaam uit.

En de buitenkant? Ja, die spreekt voor zich.

Bron: Rolls-Royce

 

Laat een bericht achter