Tegenwoordig kom je op Instagram natuurlijk niet meer weg met een vakantie in de zomer op een all-inclusive parkje in Turkije. Dat weet iedereen, en zeker de rijken. Die zijn dan ook bereid om meer te betalen voor een avontuurlijke, niet-standaard vakantie. Dus wil je een keer wat anders? Wij hebben de oplossing. Je kunt nu verblijven op de Noordpool.

Normaliter is het natuurlijk altijd een exotische bestemming wat het decor is van onze interessante vriendjes op social media. Echter voor de échte avonturier, die wellicht iets minder heeft met het voorzien van zijn vrienden over het ‘kijk mij eens een goed leven hebben’-gevoel, is dit hét ultieme reisje wat je kunt boeken momenteel. We nemen je even mee naar de meest exclusieve ontsnapping op de wereld, namelijk de Noordpool. De kosten: $100.000 per persoon, per nacht.

In april 2020 opent op de Noordpool een pop-up hotel met tien verwarmde iglo’s en deze zijn enkel voor één maand te bezoeken. Je moet niet vies zijn van een paar uurtjes reizen, want het is een behoorlijke trip om er te komen. Verdere details weten we niet, maar het sjouwen van de koffers is niet het zwaarste. En dat allemaal maar voor minder dan een week. Om alle mensen gebruik te kunnen laten maken van deze once-in-a-lifetime-evaring, mag je er maximaal maar vijf nachten verblijven.

Maar als je er dan bent, dan komt het luxe je tegemoet. De iglo’s zijn voorzien van een eigen sanitair aan boord en door het vele glas zul je ’s avonds vanuit je iglo niks missen van Aurora Borealis (oftewel, noorderlicht), want deze is nog volop te zien in april.

De prijs lijkt hoog, is het ook, maar je krijgt er veel voor op de Noordpool. Naast sneeuwgarantie krijg je een kampmanager, arctische wildernisgids, chef-services en beveiliging. Ja, want de Noordpool staat bekend om haar extreme criminaliteit… Maar goed, het zal vast en zeker tegen de ijsberen zijn. Maar denk ook aan de twee nachten die erbij zitten op Svalbard, een archipel tussen Noorwegen en de Noordpool, de vluchten en logistiek tussen de eilanden.

Foto’s: Robbreport en Luxuo

 

 

 

Laat een bericht achter