De nieuwe Range Rover gaat de strijd aan met Bentley en Rolls-Royce. Tenminste, als we Land Rover zelf moeten geloven. Het nieuwe model kunnen we in 2021 verwachten en deze nieuwe terreinwagen zal te bestellen zijn in drie verschillende aandrijvingen: mild-hybride, plug-in en volledig elektrisch.


De nieuwe motoren worden getest in zogenaamde bodyshells van de huidige modellen, zodat niet te zien is wat de nieuwe look is.

Inmiddels telt de geschiedenis van de SUV al meer dan 50 jaar en de meest drastische en technische verandering wordt momenteel doorgevoerd; namelijk het schoner maken van de motoren. Al meer dan een jaar lang testen ingenieurs rondom het hoofdkantoor van de bouwer de nieuwe motoren. En waarschijnlijk met succes. De vijfde generatie, een volledig nieuw model, zal over twee jaar de openbare weg betreden. Wel moet gezegd worden dat de nieuwe motoren getest worden in de zogenaamde body’s van de huidige modellen. Dit betekend dat er nog vrijwel niks te zeggen is over de nieuwe look van de volgende generatie.

De Range Rover wordt flink onder handen genomen door de slimme rakkers, want de hoogste bazen willen graag concurreren met de Bentley Bentayga en de Rolls-Royce Cullinan.

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de Range Rover een batterijpakket mee van 100 kWh, waarmee de SUV een bereik heeft van meer dan 300 km.

Bron en foto: Auto Express
Titelfoto: Driving

Laat een bericht achter