We horen de grapjassen al zeggen; ”Ah, wat zonde! Zo’n mooi horloge onder de hamer.” Maar het gaat hier om een serieus bedrag wat is neergelegd voor een horloge van Patek Phillipe op een veiling in Zwitserland.

Op een veiling waar alleen horloges werden geveild, werden horloges gedoneerd door de grootste merken der aarden; Patek Phillipe, Hublot, Montblanc, Richard Mille en Louis Vuitton. Het recordbedrag is 31 miljoen Zwitserse Frank, omgerekend 28,2 miljoen euro, en is betaald voor de Patek Phillipe. Niet alleen was dit een recordbedrag, maar ook binnen een recordtijd. Binnen vijf minuten was door een anonieme beller het bedrag geboden.

Patek Phillipe liet voor deze veiling het horloge speciaal ontwerpen en volgens de veilingmeester is het dan ook het meest gecompliceerde polshorloge ooit.

En weet je wat het mooiste is aan dit recordbedrag? Het gaat in zijn volledigheid naar een goed doel, namelijk naar het onderzoek naar Duchenne spierdystrofie (DMD), een ziekte die spieren aantast en verzwakt.

Het vorige record dat ooit voor een horloge werd betaald is dan ook zwaar overtroffen. Een goeie wee jaar geleden werd er voor een horloge van de overleden acteur Paul Newman, een Daytona Rolex, een bedrag neergelegd van 15,3 miljoen euro.

Foto: Christies Geneva

Laat een bericht achter