Oké, even een verklaring erbij pakken van het woord ‘emancipatie’. ‘Mensenrechten: het streven naar of toekenning van gelijkrechtigheid. Bijv. tussen mannen en vrouwen.’. Dat is behandeld. Dan gaan we nu over naar het fantastische hotel op Mallorca die haar deuren heeft geopend, maar waar mannen niet welkom zijn, genaamd het Som Dona Hotel.

Volgens het hotel zijn zij ‘een nieuwe ruimte voor vrouwen die op zoek zijn naar het loskoppelen van de stress in het dagelijkse leven en die gepersonaliseerde zorg biedt op maat van hun behoeften’. Dus dan denk je inderdaad meteen aan het verbannen van mannen uit het hotel. Logisch…

Even op de feiten: het is een luxe hotel om te verblijven, met 39 kamers, een wellness, een zwembad, gratis WiFi, loungebar en een ‘unieke atmosfeer ontworpen voor vrouwen’. Vrouwen kunnen ook genieten van massages (door mannen..?), relaxte lichaamsbehandelingen, een bubbelbadje en een bibliotheek.

De kamers zijn groot, ruimtelijk belicht en met een uitzicht op zee. De badkamers zijn ook vrouwvriendelijk. Zo zijn de spiegels anti-condens en voorzien van hoogwaardige föhns en stijltangen.

En wat vinden vrouwen nog meer belangrijk? Eten! De flexitariër is er helemaal op haar plek. Ze gebruiken lokale en internationale producten in seizoensgebonden gerechten om je een ‘zintuigelijke ervaring’ te bieden.

Je kunt ook vanuit het hotel georganiseerde excursies volgen, alleen kunnen we niet garanderen dat je geen mannen onderweg tegenkomt.

Oké, dan het volgende: stel je komt tijdens een leuk uitje buiten het hotel een man tegen. En die wil je toch graag meenemen naar je kamer. Nou, dat kan dus niet. Ook gasten van bezoekers mogen geen mannen zijn. Is er dan helemaal geen hoop voor ons mannen om tussen al dat vrouwelijk schoon rond te kunnen lopen? Jawel, dan moet je aangenomen worden. Volgens de discriminatiewetgeving in Spanje is het niet toegestaan om enkel mannelijk of vrouwelijk personeel aan te nemen. Echter brengt Som Dona vrouwelijk personeel naar binnen daar waar mogelijk.

Bron en foto’s: Unilad, Som Dona en Pexels

Laat een bericht achter