Als je doorbreekt in Hollywood en tot de topacteurs behoord, mogen we wel stellen dat je je financieel de rest van je leven geen zorgen meer hoeft te maken. De beste acteurs komen hun bed niet eens meer uit als een salaris minder dan 10 miljoen dollar betreft per film. Hieronder een top 10 van de best verdienende acteurs in 2018.

10. Chris Evans – $34 miljoen

Chris Evans is bij het grote publiek bekend als de superheld Captain America. In totaal heeft hij deze rol in zes films op zich genomen. Kreeg hij voor de eerste film Captain America: First Avenger uit 2011 nog ‘maar’ 1 miljoen dollar, mag hij voor deze rol van Steve Rogers in 2018 een goeie $34 miljoen verwelkomen op zijn bankrekening.

9. Salman Khan – $38,5 miljoen

Salman wie..? Ja, wij moeten eerlijk toegeven dat we de beste man ook niet kennen. De gespierde versie van Danny Vera is dan ook niet bekend in Hollywood, maar aan de andere kant van de wereld: Bollywood. En dat daar een goede boterham te verdienen valt als acteur, blijkt maar door deze beste man.

8. Adam Sandler – $39,5 miljoen

Liefhebbers van Netflix is het misschien al wel opgevallen; Adam Sandler speelt de afgelopen jaren wel vaak een hoofdrol in een Netflix Original Film. En dat klopt. Adam Sandler, bekend van onder andere 50 First Dates en Big Daddy, heeft een lucratieve deal gesloten met zijn eigen bedrijf Happy Madison Productions en Netflix. Tussen 2016 en 2018 heeft hij de hoofdrol gespeeld in 4 films. De laatste, Murder Mystery met Jennifer Aniston, heeft de beste ‘weekend opening’ gehad op Netflix ooit voor een film. En wat levert hem dat op? Er wordt gespeculeerd dat hij $20 miljoen per film krijgt. Niet slecht.

7. Akshay Kumar – $40.5 miljoen

Ook deze man heeft het gemaakt in Bollywood. Hij speelt in vier films per jaar en heeft geen stuntdubbel, maar doet alles zelf. Is misschien toch weer een extra salaris… Maar het zijn vooral de samenwerkingen die hij heeft met bedrijven wat zijn bankrekening doet glimlachen.

 

6. Will Smith – $42 miljoen

Momenteel schittert Will Smith als de geest in Aladdin, waarbij hij maar meer dan eens laat zien hoe veelzijdig hij is. En dat legt hem ook zeker geen windeieren. De film Aladdin en de Netflix Original Film Bright hebben hem bij elkaar $42 miljoen opgeleverd.

 

5. Jackie Chan – $45,5 miljoen

Deze man heeft nog nooit gehoord van het begrip pensioen. Daarnaast heeft hij ook in alle films zijn eigen stunts gedaan en produceert hij ook films. Maar natuurlijk komt het lekkere bonusje binnen met alle deals die hij heeft met merken.

 

4. Chris Hemsworth – $64,5 miljoen

Werken bij Marvel kan goed uitpakken. Zo ook voor Chris. Waar hij voor de eerste Thor-film nog een schamele $150.000,- ontving aan salaris, mag hij nu toch wel enkele tientallen miljoenen per productie rekenen. Chris speelt daarnaast ook nog de hoofdrol in de nieuwe Men In Black en je kunt geen geurtje kopen of deze man pronkt met zijn gezicht op de billboard en verpakkingen van diverse (dure) merken.

 

3. Robert Downey Jr. – $81 miljoen

Het is aan zijn salaris al te zien dat hij de meest populaire Avenger is in de hele Marvel Universe: Iron Man. Vanaf 2008 schittert Robert al op het witte doek als rijkste biljonair ter wereld, Tony Stark. Dit jaar heeft hij op een waardige manier afscheid genomen van zijn rol en voor het geld hoeft hij het ook niet meer te doen. Alleen de Marvel-films in 2018 leverde hem een goeie $81 miljoen dollar op. Leuk weetje: voor zijn relatief kleine rol in Spider-Man: Homecoming mocht hij al $15 miljoen factureren aan de studiobazen.

 

2. Dwayne ‘The Rock’ Johnson – $124 miljoen

Deze ‘Rock’ van een gozert begon zijn carrière als worstelaar, maar nu is hij één van ’s werelds best betaalde acteurs. Dwayne Johnson zag vorig jaar maar liefst $124 miljoen bijgeschreven worden op zijn bankrekening. Maar ook het bijbeunen levert hem leuke bedragen op. Via Instagram maakt hij graag reclame voor je product of dienst. En dan heb je wel mooi tegelijk 130 miljoen volgers bereikt.

1. George Clooney – $239 miljoen

Pardon? $239 miljoen verdienen in 2018 en in niet 1 film spelen…?! Hoe dan? Dat leggen we even uit. George heeft naast films nog een grote passie, namelijk tequila. Samen met een mattie van hem begonnen ze het tequilamerk Casamigos. Dit bedrijf hebben ze vorig jaar verkocht voor een slordige $700 miljoen dollar. Ook zijn filmproductiebedrijf levert hem het nodige op. Zo heeft zijn bedrijf vorig jaar de hitfilm Ocean’s 8 uitgebracht. O, ja, en zorg dat je de hoofdrol krijgt in een Nespresso reclame. Zo kun je de leuke extra dingen in het leven bekostigen.

Bron en foto’s: alletop10lijstjes

Laat een bericht achter