Sinds een paar daagjes is de nieuwe Mac Pro te koop. Een korte samenstelling van alle duurste mogelijkheden bij elkaar brengt een rekensom naar voren met een totaalbedrag van €62.419,-. 

Wat hedde gij allemaal voor dat geld? Een 2,5 GHz 28-core-processor, 1,5 terabyte aan werkgeheugen en twee videokaarten van ieder 32GB RAM. Een Afterburner-kaart maakt et mogelijke om grote videobestanden tegelijk af te spelen.

Oftewel, het is een dingetje waar je wel wat mee kan doen.

Als jij thuis af en toe een video in elkaar zet, gewoon lekker GTA wilt spelen of een keer een foto bewerkt in Photoshop, moge duidelijk zijn dat je deze machine niet nodig hebt. Het is echt voor de zakelijke markt waarbij uitsluitend zware bestanden bewerkt worden.

Het vorige model, uit 2013, werd qua uiterlijk afgedaan als een ‘prullenbak’. We moeten nageven, met deze kaasschaaf maakt Apple stappen, want een prullenbak is natuurlijk geen leuke vergelijking als je een product op de markt brengt waar menig persoon twee jaarsalarissen voor mag reserveren of een tweede hypotheek voor moet afsluiten.

Het ‘instapmodel’ kost €6.499,- en mocht je er een piekfijn beeldschermpje bij willen, dan is deze optioneel bij de kassa aan te slaan voor €5.499,-.

Fijne kerst!

Foto’s: Apple

 

Laat een bericht achter