Er is één ding dat je moet weten als je een auto hebt met een dikke motor: die krengen zuipen brandstof! Dat weet nu ook een Franse automobilist die op de vlucht ging voor de politie. Hij sprintte met gemak met zijn Mercedes AMG richting de 240 km/u, maar kwam vervolgens met een lege tank langs de weg te staan. En das pech, AMG weg. De auto is direct in beslag genomen.

Franse agenten werden ingehaald door de AMG met 206 km/u waar je maar 130 km/u mag rijden, tussen Lyon en Montpellier op de A7. Ze gingen in achtervolging en wilden een paar kilometer verderop de auto tot stilstand zetten. Toen ze dat wilden doen, ging de bestuurder er vandoor met een snelheid van 240 km/u, op een stuk waar je slechts 90 km/u mocht. De agenten staakte de achtervolging.

Speedy Gonzales werd 60 kilometer verderop gespot door collega’s van de agenten die de achtervolging waren begonnen, maar helaas afhaakte. De auto ging nog steeds met een rotgang over de weg, maar niet voor lang. Even verderop stond de auto opeens op de vluchtstrook, met twee personen achterin. Zij hebben de politie wijs proberen te maken dat de bestuurder en bijrijder gevlucht waren.

De politie heeft kunnen bewijzen dat de 32-jarige man die naar achteren was gekropen, toch echt de bestuurder was. Zijn waggie is in beslag genomen en hij mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechtbank.

Bron en foto: Facebook Gendarmerie de la Drôme

Laat een bericht achter