Australië heeft al maanden te maken met extreme droogte, met de grootste bosbranden ooit en alle nare consequenties tot gevolg. Luxe hotels wereldwijd veilen nu hun kamers en doneren dit geld aan Australië.

Het kan je niet ontgaan zijn in het nieuws; de vreselijke bosbranden in Australië. Er ontstaan steeds meer initiatieven om geld op te halen en te doneren aan de brandweer en andere hulpinstanties om de brand tegen te gaan. De branden hebben al aan miljoenen dieren het leven gekost en ook al regent het nu stevig in Australië, het is nog niet voldoende om alles onder controle te krijgen.

Veel beroemdheden doneren veel geld, er komt een benefietconcert aan en ook kleinere, particuliere partijen zorgen dat er geld opgehaald word. Zo ook meer dan 15 vijfsterren-hotels wereldwijd, van New York tot Sri Lanka, die hun residenties veilen ten goede van het noodlijdende land.

Reisbureaus Élysée Collective en World Resort of Distinction hebben hun klantenbestand aangeschreven en gevraagd om deel te nemen aan het goede doel. Alle opbrengsten gaan naar het Australian Wildlife Rescue (WIRES). Momenteel kan men bieden op 15+ droomreizen. De veilingen lopen tot 27 januari 18.00 uur Australische tijd en je moet er rekening mee houden dat de vliegreis er niet bij inbegrepen is.

Waar kun je op bieden? Naast dat alle bestemmingen zich in het luxesegment scharen, verschilt je verblijf van het Nieuw-Zeelandse platteland tot de weelderige kust van Sri Lanka. Je kunt bijvoorbeeld bieden op een verblijf bij Nihi Sumba in Indonesië of een overnachting op het eco-luxe Bawah Reserve voor de kust van Singapore. Ook bestemmingen op de Malediven en New York behoren tot de mogelijkheden. En dat allemaal voor een goed doel!

Bron: Robb Report

Laat een bericht achter