Ford is een merk dat voor iedereen een interessant model uitbrengt, ongeacht je portemonnee. Maar ook voor de rijken der aarde houdt Ford rekening met de bestedingsruimte. Sinds jaar en dag hebben ze dan ook de GT in hun portefeuille. Een sportwagen waar menig autohart sneller van gaat kloppen. En een nieuw model is daar!

Het nieuwe model heeft een paar flinke upgrades gekregen en dat betekend dan vooral meer pk’s en meer geluid. Dit wordt onder andere gerealiseerd door een gloednieuw uitlaatsysteem. Het 2020 model kan dan ook maar liefst 660 pk leveren via een EcoBoost twin-turbo 3,5 liter V6-motor.

De supercar wordt uitgerust met een nieuw Akrapovič uitlaatsysteem, wat het zwoele geluid aandikt en dus meer vermogen creëert. Daarnaast is de ophanging verbetert met stijvere demping om auto hanteerbaarder te maken bij hoge snelheden.

De auto komt in twee prijsklassen op de markt. Zo is de ‘standaard’ GT 2020 $550.00,- en de Liquid Carbon-model krijgt een prijskaartje van $750.000,-. De productie van de auto loopt tot en met 2022. Daarna gooit Ford de productie van deze GT plat.

Foto’s: Eric W. Perry
Bron: RobbReport

Laat een bericht achter