Gast Toastje Kaviaar

Bas de Meijer

today 3 juni 2022


Achtergrond
share close

SCHERPE TEKSTEN

Bas de Meijer golft over heerlijke beats met zijn scherpe teksten. Een muzikale beleving die ook live geweldig tot zijn recht komt. In oktober 2021 heeft Bas samen met Diggy Dex het nummer “Als Ik Er Niet Meer Ben” uitgebracht. Met dit nummer pakt hij ook meteen een heel serieus onderwerp bij de kop.

Diggy Dex
In zijn jonge jaren kwam Bas voor het eerst in aanraking met hiphop via Eminem en De Amersfoortse Coöperatie (DAC): “Diggy Dex zat daar ook in. Hij was één van de redenen waarom ik überhaupt ben begonnen met rap, dus om het nummer “Als Ik Er Niet Meer Ben” met hem te doen maakt het voor mij persoonlijk wel een mijlpaal.

Bas kwam in contact met Diggy Dex via coachingstraject Popaanzee. Daar ontmoette hij zijn producer Marcel Tegelaar. “We hadden een supergoeie klik. Hij vond dat ik iets samen met Diggy Dex zou moeten doen. We hebben contact gehouden en toen ik dit nummer geschreven had, zei ik: het refrein mist nog iets. Zullen we daar eens aan werken? Zo gezegd, zo gedaan.

“Diggy Dex was één van de redenen waarom ik überhaupt ben begonnen met rap.”

Bas de Meijer

Dankzij de tip van zijn vriend en onze collega Ricky Lukassen is zijn track “Dit Moet Het Leven Zijn” al een tijdje te horen op VIB Radio. Voor ons was die track de eerste kennismaking met de creatieve geest van Bas de Meijer. En vanaf het eerste moment zijn we erg enthousiast. Sterker nog, we zijn een beetje verbaasd – understatement – dat Bas nog niet (landelijk) is doorgebroken. Hoogste tijd dus om Bas de Meijer in de VIB spotlights te zetten. Begin juni schuift Bas op vrijdagmiddag aan als gastpresentator.

Luister én kijk vrijdagmiddag 3 juni van 16:00u tot 18:00u naar het programma ‘Toastje Kaviaar” met Joshua Eusman, Ricky Lukassen en Bas de Meijer.

YouTube Bas de Meijer
Facebook Bas de Meijer

Foto’s: Bas de Meijer
Bron: Omroep Zeeland


Details
Beginnen 3 juni 2022 H 4:00 pm
Tot 3 juni 2022 H 6:00 pm
Rate it
0%
× APP MET DE STUDIO Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday