Al Capone is een naam die in het rijtje past van grootste namen ooit. Tussen de grote namen der aarde schitterde deze man vooral aan de donkere kant van de maatschappij. Daarom is het ook niet geheel verrassend dat deze man rondreed in gepantserde auto’s. En dat hielp, want hij is uiteindelijk overleden aan een hartaanval.

Al is het natuurlijk een beetje onzin om iemand zoals Al Capone wat aan te willen doen. Dat is een beetje hetzelfde als nu op het podium naast Beyoncé gaan staan om haar even te laten horen hoe je moet zingen. Dat doe je niet en win je niet.

De meestercrimineel schaftte in 1928 de Cadillac Town Sedan aan en dit was tevens één van de eerste gepantserde wagens ooit. De ruiten zijn van 2,5 centimeter dik glas en de deuren van dik staal. Grappig feitje is dat Al Capone de auto liet voorzien van politiesirenes, zwaailichten en een politieradio in het dashboardkastje. De kleur groen was dan ook dezelfde kleur als die van de politie destijds.

Al dat extra gewicht moest natuurlijk wel vooruit getrokken kunnen worden en de V8 is dan ook getuned om een snelheid van 177 km/u te kunnen halen.

De kilometerstand is 1.111 miles en de historie van de auto is in vele documenten inzichtelijk. Kopen? Dat kost je dan een slordige $1 miljoen. Aanschaffen kan hier.

 

Laat een bericht achter