Als er door Apple een patent wordt aangevraagd, blijft dat nooit lang geheim. De techgigant heeft ook recentelijk een patent aangevraagd en gaat nu ook naar alle waarschijnlijkheid de strijd aan met de trend van de laatste telefoons; opvouwbaar en buigbaar.

De titel van het patent luidt: ‘Elektronische apparaten met flexibele schermen en scharnieren’. Niet heel moeilijk om te raden dat ze dan een opvouwbaar scherm gaan produceren. En als Apple iets doet, dan doen ze dat goed. Als we even teruggaan in de tijd dan treffen we varianten aan die eerder door de concurrenten zijn uitgebracht in hun smartphones. Denk aan de vingerprint en Face-ID. Echter waren ze bij de concurrenten niet altijd even stabiel of werkte het überhaupt naar behoren. De kracht van Apple is dan ook even afwachten, achter de schermen doorontwikkelen en dan staat het ook als een huis als ze ermee op de markt komen.

Mocht er een opvouwbaar scherm komen bij iPhone, dan is dat een geduchte concurrent voor het huidige aanbod aan buigbare smartphones. Vorig jaar kwam Samsung met een Galaxy Fold. Deze maand verschijnt de Razr, van Motorola. En Samsung ambieert meer, want ze werken al aan een tweede buigbare telefoon, de Galaxy Z Flip.

We zijn benieuwd. We zijn wel toe aan een iPhone die je kan opvouwen en dan wél past in je broekzak.

Laat een bericht achter