Vorig jaar riep GM dat ze de Hummer terug op de weg zouden brengen met een nieuw model. Sinds dien was het erg stil, tot nu!

Gordon, Ruud Gullit, Patrick Kluivert…het is maar een kleine greep uit de bak BN’ers die vroeger een Hummer reden. Vooral de Hummer H2 was een asociale slurper die menig pauper populair deed maken. In 2009 maakte General Motors bekend niet meer verder te gaan met Hummer. Een jaar later mislukte een deal met een Chineze producent en was het einde oefening voor de patserbak.

Gelukkig komen wij met goed nieuws vandaag, want General Motors heeft foto’s bekendgemaakt van de nieuwe Hummer Humvee. Een moderne en frisse look van de H1. En daar worden wij blij van.

Deze conceptcar is wederom militairwaardig, omdat de body bestand is tegen granaatscherven, kogels, raketten en schoonmoeders op bezems. De basis rust op een wielbasis met wielen die zich niet druk maken om een beetje modder of een stukje rivier met rotsen.

Wat ons zo enthousiast maakt is de herkenbaarheid van de Humvee, in een modern jasje en uiteraard de definitieve terugkeer van Hummer. We, professionele paupers, hebben deze auto best een beetje gemist. Ook is de van ons toe aan vervanging, want de gordels achterin sluiten niet lekker meer.

Het is nog een conceptcar, maar het is fijn om naar deze schetsen te kijken. Later dit jaar beweerd GM eveneens met twee elektrische voertuigen te komen op de markt. Dus we wachten nog even geduldig af.

Bron: Robb Report

Laat een bericht achter