Europa heeft een primeur. In Noorwegen is het eerste Europese onderwaterrestaurant geopend. Een hapje en een drankje nuttigen doe je daar op vijf meter diepte.

Het moet een harde confrontatie zijn voor de vissen die er langszwemmen; mensen die hun soortgenoten op hun bord hebben liggen. We weten niet in hoeverre ze zich daar bewust van zijn, maar voor ons mensen is het een hele beleving om hier te dineren.

Via een kleine brug over het water kom je bij de ingang van het restaurant. Daar ga je via een grote betonnen buis naar beneden, om vervolgens op vijf meter diepte plaats te nemen aan je tafel.


Foto: ANP

Het glas van het restaurant is een halve meter dik, om zo weerstand te bieden tegen het ruige zeewater. Het ontwerp van het restaurant is zo gebouwd dat deze over tijd volledig integreert in het zeeleven. De ruwe muur van het restaurant biedt schelpdieren de mogelijkheid tegen het restaurant hun bestaan voort te zetten.

Per avond kunnen er 100 gasten dineren en genieten van lokale ingrediënten.

Bron: RTL Nieuws en Under

Laat een bericht achter