Hoewel de Meilandjes hun kasteel in Frankrijk te koop gaan zetten, kun jij een kasteel dichterbij huis zoeken. Of eigenlijk, dit kan je nieuwe huis worden. Dit reusachtige kasteel staat in Nederland te koop en maakt jou een ware kasteelheer. Tenminste, na het aftikken van een bepaalde prijs.

In Oud-Valkenburg, in Limburg, staat dit mooi gestapeld steengoed te koop. Niet alleen is het kasteel prachtig, je krijgt er ook nog eens 10.000 vierkante meter grond bij.

Het kasteel heet Schaloen en is gebouwd op een eiland. Deze bereik je via een prachtige oprijlaan, overkoepeld door lindebomen. Met de 10.000 vierkante meter grond erbij kunnen de kinderen een lekker potje voetballen en is een tuinman of robotgrasmaaier wel een must. Maar we gaan er wel vanuit dat je bij besteding van dit budget nog wel wat geld in de portemonnee kunt vinden dat jou beschikking kan geven over een tuinman en wat werklui voor in huis.

En die werklui in huis zijn wel nodig, want binnen zal het nodige schoonmaakwerk zich wel voordoen wekelijks. Veel werk buiten het schoonmaken zal er niet benodigd zijn, want het kasteel is in 1985 nog helemaal gerestaureerd en altijd goed bijgehouden. Eveneens is alles zoveel mogelijk in de originele staat behouden en zo perfect vervangen indien nodig, dat je het verschil bijna niet zult zien.

In 1200 is het kasteel gebouwd als verdedigingsburcht in opdracht van de familie Hulsberg. Daarna is het kasteel via erfenis van eigenaar naar eigenaar gegaan en hebben er maar weinig mensen ook maar een euro, euh, sorry, florijn voor hoeven betalen.

Op dit moment is het een horecagelegenheid en je kunt er blijven overnachten. De kans is dan ook groot dat de volgende koper het landgoed zal exploiteren.

Hoeveel moet je dan betalen als jij de eigenaar wilt worden? We praten hier over een bedrag van €4.950.000 en dan mag jij jezelf kasteelheer noemen.

Bron: Funda

Laat een bericht achter